EMailAfdrukken

Eredienst

Eredienst

Update: Vanaf Zondag 7 Juni beginnen wij weer met onze dienst om 10:00 uur.

Normaal houden wij elke zondag een samenkomst aan de Statensingel 14 in de kantine bij de Kazematten. De dienst begint om 10:00 uur en duurt tot 12:00 uur. Na de dienst dekken we de tafel voor een lunch en kunt u kennis maken met de overige gemeenteleden.

 

In verband met de Corona maatregelen hebben onze dienst aangepast om in eerste instantie de overdracht van een eventuele besmetting onder ons niet te laten plaats vinden, en ook om aan de wettelijke normen te voldoen.

Zie hieronder voor de details.

Wij vertrouwen op bescherming van onze Heer, terwijl wij zelf al het mogelijke doen om verspreiding van het virus tegen te gaan, ook als respect naar elkaar.


Onze diensten bestaan uit een zangdienst (lofprijs en aanbidding) die nu op een andere manier plaats vindt, de prediking uit het Woord van God en een uitnodiging voor gebed. De zangdienst wordt normaal gesproken onder begeleiding van muziekinstrumenten begeleid. Tijdens de dienst geven wij ruimte voor de werking van de Heilige Geest. 

Elke eerste zondag van de maand vieren wij avondmaal. Wij gedenken dan het volbrachte werk van Jezus Christus aan het kruis. Het is een moment om tot bezinning te komen en stil te staan bij het lijden en sterven van Jezus.

 

De aanpassingen in verband met het Corona maatregelen:

  • Bij binnenkomst is er desinfectie vloeistof beschikbaar om onze handen te desinfecteren;
  • Vooraf zijn alle voorwerpen die aangeraakt kunnen worden ontsmet;
  • We zitten op ruime afstand van elkaar, de meeste stoelen zijn gemarkeerd waar we niet kunnen zitten;
  • Voor, tijdens en na de dienst houden we zoveel mogelijk afstand;
  • In plaats van te zingen uit volle borst onder begeleiding van muziekinstrumenten, worden gezongen liedjes ten gehore gebracht, die we zelf mee kunnen neuriën of zachtjes mee te zingen;
  • Wanneer mogelijk wordt zoveel mogelijk geventileerd;
  • Het avondmaal is aangepast zodat degene die het brood breekt beschermende handschoen draagt, het brood in bakjes wordt gedaan zodat we 1 voor 1 een bakje met het brood kunnen pakken.
  • De maaltijd na de dienst zal in aangepaste vorm plaats vinden, gesmeerd brood en de families op gepaste afstand of aan een andere tafel indien nodig. Ook zal de ruimte waar de lunch wordt genuttigd zoveel als mogelijk geventileerd worden.
  • De preken kunnen ook op YouTube worden bekeken. Zie Multimedia in ons menu links.

 

We zien we uit naar uw komst !

Kijk ondertussen naar de preken op YouTube (zie het Multimedia in het menu links)

 

 

 
Datum Titel Plaats Type
Currently no events are available